Bleskové zprávy

50. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky

21.03.2017 Dnešní 50. zasedání Akademického sněmu Akademie věd České republiky bylo velmi významné. Potěšením mi bylo, že tentokrát jsem se jednání zúčastnila v delegaci premiéra Bohuslava Sobotky. Ten ve svém projevu mimo sdělení podpory české vědě a vize, jak dál, nejen v této oblasti, mimo jiné řekl, že je potřeba do veřejného prostoru vrátit racionalitu.

Číst dál

Slavnostní zahájení výstavy Masarykův odkaz ve Zlíně

02.03.2016 Masarykova demokratická akademie, pobočný spolek Zlín ve spolupráci s Masarykovým demokratickým hnutím, uspořádala slavnostní zahájení výstavy pod názvem Masarykův odkaz, které se uskutečnilo pod záštitou poradkyně předsedy Vlády ČR Aleny Gajdůškové v pondělí 29. února 2016 v 15.30 hodin ve Zlíně.

Číst dál

K čemu je státní úředník

29. 1. 2015 / Vláda rozhodla o jmenování náměstka pro státní službu. Stal se jím dr. Josef Postránecký, odborník, zkušený úředník, integrální osobnost. Tím zákon o státní službě po létech přestal být pouhým papírem a stal se každodenní realitou.

Číst dál

Dvojí tvář grantů

23. 1. 2015 / Mluvíme-li o rozvoji vědy v ČR, musíme si zodpovědět v prvé řadě otázku, co od vědy očekáváme a jakou váhu jí přiznáváme. Důležité je diskutovat i o činech, které jsme z hlediska celé společnosti schopni pro naplnění našich očekávání udělat.

Číst dál