Názory a blogy

Daně praotce Janečka

21. 6. 2013 / Pralidé žili v neporušené krajině. O svůj život se museli prát. Jeskyně si ovšem nemuseli stavět – byly zadarmo, na rozdíl od našich dálnic. Tito naši předkové se dožívali průměrně asi osmnácti let. Museli se sice při lovu mamutů spojit, ale jejich útvar byl malinkatý. Spolu lovili a spolu pekli mamutí chobot, na společném ohni. Toť vše z tak špatného kolektivizmu.

Číst dál

Španělské inovace

10. 6. 2013 / Podíváme-li se na ekonomické výsledky tzv. „krizových koutů“ Evropské unie, můžeme se dožít několika překvapení. Irsko již opět nabírá sil a právě končí s elegantně administrovaným předsednictvím Unie. Ve Španělsku se lidem nevede moc dobře, ale rozpočet zemi zadlužuje dnes již méně než 3 % HDP, což je znamením rostoucí stability.

Číst dál

Potřebujeme dlouhodobé strategie

7. 6. 2013 / Středoevropský tygr, kterého slibovala z ČR udělat jak Klausova, tak poté Topolánkova a Nečasova vláda, je opět už čtvrtý rok díky jejich vládnutí spíše skomírající kočkou.

Číst dál

Může být prezident velezrádce?

28. 2. 2013 / Amnestie prezidenta republiky vzbudila vlnu rozhořčení. Poslední slovo bude mít Ústavní soud České republiky. V Senátu PČR je v běhu ještě další související záležitost, kde zřejmě bude opět rozhodovat Ústavní soud.

Číst dál

Korupce se nesmí vyplácet

3. 2. 2013 / Je potřeba spojit skutečně všechny pozitivní síly, abychom prostor pro korupci omezili co nejvíce. Korupce je rakovina, která rozežírá ekonomiku země stejně strašně jako její demokratické základy.

Číst dál