Tiskové zprávy

Je potřeba tzv. rodinných soudů

5. 9. 2014 / Česká strana sociální demokratická vznesla na páteční tiskové konferenci požadavek ke vzniku rodinných soudů. O důležitosti a případné podobě rodinných soudů hovořily místopředsedkyně strany Alena Gajdůšková a Iva Jermanová, prezidentka asociace českých právniček.

Číst dál

Tisková zpráva A. Gajdůškové: Požadujeme navýšení platů učitelů a odmítáme údajně chystané zrušení odpočitatelné položky na celoživotní vzdělávání

16. 5. 2014 / Vzdělávání je pro sociální demokracii skutečně prioritou. Požadujeme tedy navýšení platů učitelů, jak to bylo formulováno ve vládním programu a koaliční smlouvě, a odmítáme údajně chystané zrušení odpočitatelné položky na celoživotní vzdělávání.

Číst dál

Zákon nepokrývá celou oblast dobrovolnictví, velká část těchto aktivit zůstává mimo tento rámec

23. 4. 2014 / Tisková zpráva 1. místopředsedkyně Senátu PČR A. Gajdůškové - Alena Gajdůšková dnes při jednání horní komory parlamentu výrazně podpořila v podstatě technickou novelu zákona o dobrovolnictví. Současně avizovala již připravený návrh širší novely, který vznikl ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže (ČRDM).

Číst dál

Alena Gajdůšková na Policejní akademii ČR v Praze

Za účasti necelé stovky akademických pracovníků, zaměstnanců a studentů proběhla dne 4. března 2014 přednáška PaedDr. Aleny Gajdůškové, 1. místopředsedkyně Evropského hnutí v České republice a 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR na téma "Česká republika v Evropské unii - důsledky a perspektivy".

Číst dál